Pasta med tomat- og basilikumtapenade og marinerte oliven
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
PastaIngredienser
4 porsjoner
3 bokser
tomatboks3 fedd
hvitløk1 stk
sjalottløk4 ss
olivenolje2 stk
ansjosfilet2 ss
persille1 ss
rødvinseddik500 g
pastaMarinerte oliven
1 gl
oliven3 fedd
hvitløkSlik gjør du det:
Surr finhakket hvitløk og sjalottløk i 1/4 av olivenoljen i 2-3 min til løken er blank. Tilsett hermetiske tomater og finhakket ansjos og la småkoke uten lokk i ca 20 min. Tilsett finhakket basilikum og persille og la surre i 4-5 min. Smak til med resten av olivenoljen, rødvinseddik, salt og pepper og ev litt av ansjoslaken. Mos tomatblandingen med en stavmikser eller hurtigmikser til en glatt saus. Kok pastaen i en stor kjele med saltet vann. Sil av vannet. Bland pasta og tomattapenade (tomatsausen). Server pastaretten med nyrevet ost, marinerte oliven og brød. Marinerte oliven: Hell av laken olivenene ligger i og legg olivenene i en litt større bolle eller glass enn den olivenene opprinnelig var i. Tilsett hvitløk, litt flaksalt, frisk eller tørket basilikum eller oregano, rødvineddik eller balsamicoeddik og fyll på med god olivenolje til det dekker olivenene. La olivenene stå og trekke smak 3-4 timer før servering.