Pastasalat med grønnsaker
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
Salat
1 stk
paprika2 stk
vårløk0.5 stk
slangeagurk, i skiver2 stk
grovrevet gulrot1 stk
eple (kan sløyfes)Oljebasert dressing
2 ss
olivenolje1 ss
balsamicoeddik2 fedd
hvitløk0.25 ts
sennep, tørrPesto
30 bl
basilikum3 fedd
hvitløk1.5 dl
olivenolje50 g
parmesan, nyrevetSlik gjør du det:
Kok pasta som anvist på pakken. Slå av vannet og skyll pastaen i kaldt vann. La den renne godt av. Del grønnsaker i terninger/biter. Bland lett sammen. Tilsett ost eller kjøtt, om ønskelig. Vend inn ønsket dressing. Oljebasert dressing: Bland sammen eddik, oregano, finhakket hvitløk, tørr sennep og spe med olje. Smak til med salt og pepper. Pesto: Rist/stek pinjekjerner i en tørr stekepanne til de blir gylne. Legg basilikumbladene, pinjekjerner og hvitløk i en hurtigmikser og kjør til en grov blanding. Spe med olje i en tynn stråle. Tilsett revet ost helt til slutt. Smak til med salt. Tips: Pesto kan oppbevares i kjøleskapet 2-3 dager. Se også: Dobbelt skolesmørbrød