Roastbiffsalat med bønner
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
1 bokser
hermetiske bønnerMarinade
2 stk
frisk estragon stilk2 stk
frisk mynte stilk1.5 ts
rødvinseddik3 ss
oljeGrønnsaker
2 stk
hel mais kolbe1 stk
paprika1 stk
rødløk1 fedd
hvitløk1 ts
sukker1 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Rens og kok maisen i lettsaltet vann i ca 20 min. Mens maisen koker lag marinade. Finhakk urtene og rør sammen resten av ingrediensene. Skjær roastbiff skivene i strimler og legg i marinaden sammen med godt skylte og avrente hermetiske bønner.. Varm stekeovnen til 250 °C. Skjær de kokte maiskolbene i skiver, paprika i strimler og rødløk i båter og legg i et stort ildfast fat. Bland sammen finhakket hvitløk, salt, pepper, sukker og olje og vend grønnsakene i denne blandingen. Stek høyt i stekeovnen i ca 20 min. Stek/rist sesamfrø eller pinjekjerner i en tørr stekepanne til de er gylne. Skyll og del salat i biter og bland inn de stekte grønnsakene rett før servering. Dryss over sesamfrø/ pinjekjerner og server straks.