Rosastekt andebryst på steinsopp- og mandelpotetpuré
Oppskrift av: Marius Mattson
240 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 stk
andebryst400 g
poteter1 dl
fløte100 g
smør100 g
blansjert blomkål50 g
kremost naturell1 stk
stor persillerot50 g
hakket persille2 stk
plomme tomat i skiver2 dl
rødvinSlik gjør du det:
Andebryst brunes i panne, fettlaget rutes opp. Krydres med salt og pepper. Stekes i ovn på 180 ºC 4 min, hviler deretter i 4 min, før det stekes i 4 nye min og hviler 6 min før servering. Mandelpotet kokes mør, vannet slåes av. Tilsett fløte, salt, pepper, smør og steinsopp. Kok opp og mos med en visp. Blomkål kokes mør, vann siles av. Tilsett litt smør, kremost, salt og pepper. Kjøres i foodprosessor til en glatt krem. Tomat skjæres i skiver og tørkes i ovn på 60 ºC i 4 timer med salt, sukker og pepper. Godt innkokt oksekraft monteres med innkokt rødvin, smør, salt, pepper. Persillerot bakes i ovn med hakkede urter, krydder og olje, 150 ºC 15 minutter. Mandelpotetpuré fylles i en sylinder, andebryst skjæres i tynne skiver, og legges opp mot poteten. Blomkålkremen legges ved siden av, persillerot legges halveis i kremen. Tomaten settes oppå kjøttet. Rødvins-glacen anrettes i en tynn stripe rundt alt. Pynt med en kvast timian.