Satéspyd med peanøttsaus

Satéspyd med peanøttsaus

Christopher Sjuve

Ingredienser

4 porsjoner

400 g

svinekam

Marinade

100 g

løk

2 dl

olje

1.25 ts

salt

Saus

1 ss

sukker

Tilbehør

4 porsjon

ris

Slik gjør du det:

Skjær svinefileten i tynne skiver på tvers av muskelfibrene - skivene skal være ca. 2 mm tykke. Gni bambuspinner inn med olje og fest to stykker kjøtt på hver pinne. Alle ingrediensene til marinaden has i kjøkkenmaskin og kjøres til en glatt masse. Spydene pensles med marinaden og skal nå trekke minst 5 timer, men helst natten over i kjøleskap. Saus: Peanøttene has i et dørslag og skylles godt under lunkent, rennende vann for å fjerne mesteparten av saltet. Ha peanøttene i kjøkkenmaskin og kjør til nøttene er knust (som til kokekaffe). Ha peanøttene og resten av ingrediensene i en kjele og la det hele få koke på svak varme i 5 minutter. Spydene stekes på hver side over varm grill og serveres med varm peanøttsaus, rå løk, agurker i skiver og kokt ris. Grillspydene dyppes i peanøttsausen og spises rett fra pinnen. Kok risen etter anvisning og server til retten.

Kanskje disse også frister?