Satéspyd med peanøttsaus
Christopher Sjuve
1440 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Skjær svinefileten i tynne skiver på tvers av muskelfibrene - skivene skal være ca. 2 mm tykke. Gni bambuspinner inn med olje og fest to stykker kjøtt på hver pinne. Alle ingrediensene til marinaden has i kjøkkenmaskin og kjøres til en glatt masse. Spydene pensles med marinaden og skal nå trekke minst 5 timer, men helst natten over i kjøleskap. Saus: Peanøttene has i et dørslag og skylles godt under lunkent, rennende vann for å fjerne mesteparten av saltet. Ha peanøttene i kjøkkenmaskin og kjør til nøttene er knust (som til kokekaffe). Ha peanøttene og resten av ingrediensene i en kjele og la det hele få koke på svak varme i 5 minutter. Spydene stekes på hver side over varm grill og serveres med varm peanøttsaus, rå løk, agurker i skiver og kokt ris. Grillspydene dyppes i peanøttsausen og spises rett fra pinnen. Kok risen etter anvisning og server til retten.