Skinkeinnbakt torsk med grønne linser og soyasmør
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 skiver
spekeskinke2 stk
gulrot1 stk
sellerirot1 stk
persillerot1 stk
hvitløk0.5 dl
olivenoljeKokte grønne linser
2.5 dl
grønne linser (puy linser)1 ss
smør1 fedd
hvitløk4 dl
vann2 stk
hønsebuljongterning1 stk
gulrot2 ss
smør (kan sløyfes)Soya- og hvitløksmør
100 g
smør1 fedd
hvitløk, finhakket1 stk
sjalottløk, finhakket0.5 dl
soyasausSlik gjør du det:
Begynn med grønnsakene. Varm stekeovn til 220 ºC. Skrell og del grønnsakene i biter/staver og legg i en ildfast form. Plukk den hele hvitløken fra hverandre og legg hvitløkfedd med skall i formen med grønnsakene. Vend inn olivenolje, tilsett salt og pepper og bak grønnsakene i stekeovn i 30-40 min til de er myke. Forsett med linsene før fisken stekes, se egen oppskrift. Legg spekeskinke rundt torskeskivene og fest med en tannstikker. Smelt olje/smør i en stekepanne og steke fisken 1-2 min på hver side. Legg over i form og etterstek i stekeovn i 4-5 min, senk temperaturen til 180 ºC. Pass på at fisken ikke stekes for lenge. Steketid er avhengig av tykkelse på torskestykkene. Server med kokte grønne linser. Kokte grønne linser Skyll linsene godt under rennende vann. Finhakk sjalottløk og hvitløk og surr myk i smør sammen med linsene. Hell på vann og buljongterning, kok opp og la småkoke i 20-30 min. Smak til med salt, pepper og ev 1-2 ss smør. Soya- og hvitløksmør Brun smør i en panne til det blir nøttebrunt, uten å bli brent. La finhakket hvitløk, finhakket sjalottløk og finhakket frisk ingefær surre med mot slutten. Bland inn soyasaus og finhakket frisk persille. Smøret bør ikke koke.