Solskinnsboller

Solskinnsboller

Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Smelt smør, tilsett melk, kesam og egg og varm til blandingen er fingervarm. Smuldre fersk gjær ut i litt av den fingervarmevæsken (tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet). Elt sammen den fingervarme væsken, gjær, sukker, kardemomme, sukker, litt salt og mesteparten av melet. Elt til deigen blir smidig og slipper bakebollen. Dekk til bakebollen og la deigen heve i 30-40 min. Bland mandelmasse med appelsinsaft (les på pakken med mandelmasse) og rør inn finrevet appelsinskall. Ha deigen ut på bakebordet, del i to emner og kjevle hvert hver del ut til et rektangel. Smør på mandelmasse og rull sammen. Skjær i skiver som til kanelboller og sett på bakepapirkledt stekebrett. Dekk med et klede og la etterheve i ca 1 time. Lag en grop i hver bolle og legg i 1 ss vaniljekrem. Stek på 225 ºC i 10-12 min. Avkjøl på rist. Tips for de med melkeallergi: Sløyf kesam, bruk 150g margarin uten melk og salt eller 1,5 dl nøytral olje, for eksempel mais- eller solsikkeolje. Ca 7 ½ dl vann erstatter melk og kesam. Egg kan sløyfes.

Kanskje disse også frister?