Søndagsroastbeefsteik
Oppskrift av: Trond Moi
90 minutter
HovedrettIngredienser
8 porsjoner
Kjøttet
2 kg
okse mørbrad2 ss
worchestershiresaus2 ss
dijonsennep3 ss
smør3 fedd
hvitløk4 stk
løkFransk potetsalat
2 kg
poteter2 stk
rødløk2 stk
vårløk5 stk
egg, kokt5 ss
kapers1 gl
hvitvin, tørr2 dl
olivenolje1 dl
balsamicoeddik3 ss
dijonsennep1 bt
persille1 bt
basilikumSlik gjør du det:
Krydre kjøttet rikelig med salt og nykvernet sort pepper. Gni det så inn med sennep, worchestershiresaus og estragon. Brun steiken godt og lenge i steikepannen med grove biter av løk og hvitløk. Sett steiken så i ovnen på 220 C i 20 min, ta den ut og la den hvile i 20 min før den får en ny omgang i ovnen på 10 min. La den hvile i 10 min og skjerp kniven! Kutt steiken opp i løvtynne skiver rett før servering, gjerne ved bordet. Skrubb potetene godt og kok dem med skall i vann uten salt på svak varme. Hell av vann og la dem bli litt lune. Kutt dem opp i grove biter. Finsnitt vårløk og løk og ha disse oppi potetene. Ha i oliven, kapers, olje eddik, sennep og hvitvin. Bland sammen og smak til med salt og nykvernet sort pepper. Ha salaten over i en stor, pen bolle og dander med halve egg og masse friske urter.