Søndagsroastbeefsteik

Søndagsroastbeefsteik

Oppskrift av: Trond Moi
90 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Krydre kjøttet rikelig med salt og nykvernet sort pepper. Gni det så inn med sennep, worchestershiresaus og estragon. Brun steiken godt og lenge i steikepannen med grove biter av løk og hvitløk. Sett steiken så i ovnen på 220 C i 20 min, ta den ut og la den hvile i 20 min før den får en ny omgang i ovnen på 10 min. La den hvile i 10 min og skjerp kniven! Kutt steiken opp i løvtynne skiver rett før servering, gjerne ved bordet. Skrubb potetene godt og kok dem med skall i vann uten salt på svak varme. Hell av vann og la dem bli litt lune. Kutt dem opp i grove biter. Finsnitt vårløk og løk og ha disse oppi potetene. Ha i oliven, kapers, olje eddik, sennep og hvitvin. Bland sammen og smak til med salt og nykvernet sort pepper. Ha salaten over i en stor, pen bolle og dander med halve egg og masse friske urter.

Kanskje disse også frister?