Sprøstekt torsk i pita med basilikumdressing
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
400 g
torsk i strimler4 ss
malt brød2 ss
hakkede friske urter4 stk
pitabrødBasilikumdressing:
1 potte
basilikum2 fedd
hvitløk3 ss
parmesan1.5 dl
olivenoljeSlik gjør du det:
Start med å lage basilikumdressing. Plukk bladene fra en potte basilikum og ha over i en foodprocessor sammen med hvitløk, ristede (lett stekte) pinjekerner og parmesan. Kjør sammen og spe med olje. Smak til med salt og pepper. Stek pitabrødene etter anvisning på pakken. Kjør loff uten skorpe i en foodprocessor sammen med urter til en fin masse. Tilsett litt salt og pepper. Vend torskestrimlene i brødblandingen og stek i olje i 2-3 min. Vend litt olje, eddik og salt inn i en salat bestående av sprø salat, agurk i strimler og flådde tomater i båter (uten innmat) Fyll i salat i pitabrødene og avslutt med sprøstekt torsk og basilikumdressning.