Sprøstekte risnudler med scampi
Denne retten er sterkt påvirket av det kinesiske kjøkken. Det er en selvstendig rett. Scampiene kan erstattes med kylling- eller biffstrimler.
Oppskrift av: Anna Røer
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
8 stk
shiitake sopp er5 ss
maisolje til steking1 stk
løk, finhakket1 stk
gulrot i 5 cm strimler1 stk
kyllingbuljongterning2 ss
fiskesaus0.5 ts
pepper150 g
tynne ris nudler500 g
scampi, dypfrystSlik gjør du det:
Legg shiitakesoppen i varmt vann i 20 minutter. Ha den i et dørslag, og la vannet renne godt av. Press ut resten av vannet, og fjern den harde stilken. Kutt så soppen i tynne strimler. Sett til side. Stek løken lyst brun i litt av oljen. Rør så inn gulrot-, agurk-, selleri- og soppstrimlene. Tilsett buljongterning, fiskesaus, soyasaus og pepper. Varm dette opp til kokepunktet, og rør inn maisennajevningen. Hold sausen varm. Kok risnudlene i rikelig med vann i tre minutter. Ha dem i et dørslag, og la vannet renne godt av. Varm et par spiseskjeer av oljen i en stekepanne/ wok. La det bli så varmt at det ryker blått av oljen. Stek nudlene i porsjoner til de er sprø. La dem renne av på kjøkkenpapir. Hold dem varme. Tin scampiene. Skrell dem, men la det siste leddet med halen være igjen. Kutt langs ryggen med en skarp kniv, og fjern tarmen. Stek scampiene raskt i resten av oljen, i en rykende varm stekepanne/wok, til de er lys rosa. Dette tar ca. to minutter. Ta dem ut av pannen, og sett dem til side. Legg så nudlene på et serveringsfat, og hell over sausen. Legg scampiene på toppen, og dryss over frisk koriander og peppermynte.