Stekt, farsert lammeside
Oppskrift av: Aase Strømstad
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
slagside av lam250 g
lammekjøtt, kvernet1 ss
hakket persille1 knivsodd
hvitløk1.5 ts
salt1 knivsodd
kajennepepper1 stk
buljongterning4 dl
vann1 ss
smør1 ss
maisennaSlik gjør du det:
I ovn ved 175° i ca. 1 time. Skjær slagsiden til så den blir tilnærmet rektangulær. Rør sammen kvernet kjøtt, persille, knust hvitløk, salt og kajennepepper og smør det over kjøttsiden på slagsiden. Rull den fast sammen og fest med ruladenåler eller surr med bomullshyssing. Stek ruladen midt i ovnen. Hell kokende vann med buljongterning i langpannen etter halve steketiden. Ta kjøttet ut og la det hvile. Sil sjyen fra langpannen og jevn den med maisenna. Smak om den trenger salt og pepper og rør inn smør. Tips: Sausen blir ekstra god om du bruker like deler vann og rødvin i stedet for vann med buljongterning.