Stekt kveite med tapenade
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
kveitefilet med skinn2 ss
olivenolje0.5 stk
sitron, saften av denTapenade
100 g
oliven, sorte2 stk
ansjosfilet1 ts
kapers1 fedd
hvitløkPersillepoteter
12 stk
mandelpoteter1 dl
hakket blad persille2 ss
smør2 ts
olivenoljeIngefærsaus
1 ss
smør2 ts
finhakket sjalottløk0.5 ts
ingefær, revet2 dl
hvitvin2 dl
matfløte50 g
smør, usaltetSlik gjør du det:
Kjør alle ingrediensene til tapenaden i en hurtigmikser til en glatt purè. Skjær kveitefileten i serveringsstykker og brun dem raskt i smør eller olje i stekepanne. Legg stykkene på et stekebrett, og smør tapenaden på stykkene. Stekes ferdig i ovn på 185 grader, 5-6 minutter. Persillepoteter Skrell potetene og kutt dem opp i like store skiver. Bland dem med smør olivenolje og persille, og legg dem på et stekebrett. Bakes i ovn til de er møre Ingefærsaus Surr sjalottløk og ingefær i smør til løken er blank. Tilsett hvitvin og kok inn til det halve. Hell i fiskekraft og fløte og la dette koke inn til en fyldig konsistens. Sil sausen og pisk så inn usaltet smør. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Skum sausen med en stavmikser før den helles på tallerkenen. Server kveita med persillepoteter og ingefærsausen.