Stekt ørret på bulgursalat med tomat og kikerter
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
600 g
ørretfiletBulgursalat
150 g
bulgur3 dl
vann2 stk
plommetomat0.5 stk
slangeagurk, i skiver1 stk
rødløk2 stk
vårløkDressing
6 ss
olivenolje2 fedd
hvitløk1 ts
sukker0.5 ts
salt0.2 ts
pepper2 ss
mynte2 ss
persilleSlik gjør du det:
Kok opp vann. Hell vannet over bulgur og la den stå og trekke under lokk i 15-20 min. Hell av overflødig vann. Skjær grønnsakene i terninger. Tomater deles i to og innmaten tas ut. Hakk tomatkjøttet i terninger. Skyll godt av de hermetiske kikertene /garbanzobønnene. Bland sammen ingrediensene til dressingen og tilsett finhakket mynte og persille. Bland bulgur, bønner og grønnsaker med dressingen. Skjær ørreten i tykke strimler og stek den på 1 side i varm panne i 2-3 min. Legg laksen over salaten og server.