Supergode spareribs
Oppskrift av: Trond Moi
1440 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Kjøtt
2 kg
rå spareribsMarinade
2 fedd
hvitløk1 ss
paprikapulver1 ss
tabasco1 stk
løk1 ss
korianderpulver2 ss
tomatpuré2 dl
olivenolje2 ss
eplecidereddik2 ss
sukker0.5 stk
chiliBBQ sauce
2 ss
sukker1 ss
hakket hvitløk1 ss
hakket frisk ingefær1 dl
sirup, mørk2 bokser
hakket tomat2 dl
tomatketchup1 dl
soyasausMaispuré
4 stk
maiskolbe4 dl
fløte melk2 ss
smørSlik gjør du det:
Begynn med marinaden. Finhakk løk, hvitløk og chili. Ha alle ingrediensene sammen med kjøttet og bland det godt sammen. La det stå og marinere ett døgn i kjøleskap (eller kok det med én gang hvis du har dårlig tid. Ha dette så over i en kjele og fyll på med vann til det dekker kjøttet. Kok opp, ha på en teskje salt, og la det småkoke til kjøttet er mørt ca 1 time. Løft stykkene forsiktig ut av kjelen og legg dem på et stekebrett til de er tørre. Lag så sausen. Smelt sukkeret til karamell og tilsett hvitløk og ingefær. La det steke maks 10-15 sek ellers svir karamellen seg. Ha i sirup, hakkede tomater, ketchup og soyasaus. La dette småkoke i 15 min, så er sausen klar til bruk og servering. Pensle kjøttet med BBQ sauce og stek sprøtt i ovn på grillvarme 220 C i ca 15 min. Lag så maispuréen. Kutt maiskornene av kolben og ha dem i kjele med fløtemelk (blanding av fløte og melk). Kok dette mørt på svak varme i ca 15 min og kjør dette til puré i en blender sammen med smøret og smak til med salt og pepper. Anrett spareribsene på maispuré og pynt med basilikum.