Svinefilet med italiensk smak
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
600 g
svinefilet1 ts
salt125 g
mozzarella0.5 potte
basilikum1 ss
olje til pensling3 dl
hvitvin, tørr3 dl
vann2 ss
kalve/stofe fond2 stk
tomat1 stk
fennikel12 stk
sukkererterSlik gjør du det:
Renskjær fileten og skjær den opp på langsiden, slik at den blir som et flatt rektangel. Dryss på salt og grovmalt pepper. Skjær mozzarella i skiver og fordel langs midten. Legg over basilikumblader. Rull sammen filetene fra langsiden. Rull den så fast sammen som mulig og surr med bomullstråd. Pass på at mozzarellaosten ikke "tyter" ut. Varm opp olje i enstekepanne og brun fileten rundt på alle kanter. Bland sammen vin, vann og fond /kraft og kok opp. Legg over fileten og la den trekke (ikke koke) under lokk i ca 15 min. Snu på fileten 1-2 ganger. Ta opp fileten og dekk dem med folie og la den hvile i minst 10-15 min. Kok pasta etter anvisning på pakken. Skåld tomatene (dypp dem i kokende vann og trekk av skinnet), del dem i to, ta ut innmaten og skjær tomatkjøttet i båter. Skjær fennikel i tynne skiver. Rens sukkerertene. Legg fennikel i den varme kraften og kok under lokk i ca 2 min. Legg i sukkererter og la dem trekke med 1-2 min. Legg i tomatbåtene til slutt. Skjær filetene i skiver. Legg nykokt pasta i en dyp tallerken, legg over grønnsaker, filet i skiver og hell over kraft. Pynt med fersk basilikum og sorte oliven.