Tunfisksalat med aioli
Oppskrift av: Wenche Andersen
20 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
1 stk
rødløk3 stk
tomat3 stk
egg, hardkokt2 bokser
tunfisk i oljeAioli
4 fedd
hvitløk2 stk
eggeplomme0.25 ts
salt1 ts
sitronsaft2 dl
olivenoljeSlik gjør du det:
Skyll av salaten og del den i mindre biter. Rens og skjær løk i tynne strimler/båter. Del tomater i båter og slangeagurk i terninger. Skyll de hermetiske bønnene i kaldt vann og la dem renne godt av seg. Del hardkokte egg i båter. Anrett på serveringsfat grønnsaker og tunfisk. Dryss over litt flaksalt, grovmalt pepper og ev litt olje eller hvitløksmajones. Aioli - hvitløksmajones: Alle ingrediensene bør ha samme temperatur. Finhakk hvitløk og rør sammen med eggeplommer, salt, pepper og sitronsaft. Rør inn oljen i en tynn stråle til du får en tykk «majones». Smak eventuelt til med litt mer salt og pepper. Tips: Ferdig majones (f.eks. Hellmanns magre) kan smakes til med finhakket hvitløk, litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.