Tyrkisk pilaff (krydret ris) med lam
Det tyrkiske kjøkken er ansett som ett av de mest innflytelsesrike i verden. Det første som faller oss inn er selvfølgelig kebab. Men de har mye annen mat med spennede smaker, som denne pilaffretten.
Christopher Sjuve
60 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
2 ss
olje til pensling1 ts
salt1 ts
paprikapulver1 ts
koriander, malt1 bokser
hakkede hermetiske tomater1 beger
crème fraîchePilaff
3 ss
olje til pensling2 fedd
hvitløk, finhakket1 stk
løk, finhakket1 ts
gurkemeie100 g
rosinerSlik gjør du det:
Stek kjøttet i en varm panne til det er godt stekt. Dra pannen til side og tilsett krydderet, bortsett fra salt. Tilsett hermetiske tomater og créme frâiche. Kok kjøttet forsiktig under lokk i ca, ½ time. Smak til med salt tilslutt. Stek finhakket hvitløk og løk i en gryte til løken har blitt blank (ca. 2 minutter). Tilsett risen og gurkemeie og rør godt rundt i ca. 1 minutt. Ha i buljong, salt og rosiner. La det koke opp under omrøring. Legg lokk på gryta og sett den inn i stekeovnen på 140 grader i en halvtime. Press den ferdige risen i en bolle og hvelv den på et fat. Server kjøttet rundt risen.