
Uerfilet på grønnsakseng
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
uerfilet uten skinn og bein1 stk
liten rødløk2 dl
hvitvin eller eplemost2 stk
gulrot0.5 stk
fennikel0.5 stk
blomkål hode (kan sløyfes)8 stk
sukkererter2 stk
nepe2 stk
vårløk2 dl
mat fløte (kan sløyfes)Slik gjør du det:
Del store uerfilet i to. Rens og del løk i tynne båter og surr myk i litt olje eller smør. Tilsett hvitvin eller eplemost. Rens og skjær resten av grønnsakene i tynne staver og kok knapt møre i kasserollen med løk og vin (begynn med å legge i gulrøtter de har lengst koketid). Legg i fiskestykkene og la dem trekke sammen med grønnsakene i 2-3 min. Ønsker du en fyldigere saus enn bare kokekraften, hell kraften over i en annen kasserolle og kok den inn sammen med fløte til en fyldig saus, kan ev jevnes med maisennamel rørt ut i litt kaldt vann. Smak til med salt, pepper og ev litt sitronsaft og sukker. Hell sausen over fisk og grønnsaker og server med kokte poteter. Tips: Alle typer fisk kan brukes til denne retten.