Uerfilet på grønnsakseng
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
liten rødløk2 stk
gulrot0.5 stk
fennikel0.5 stk
blomkål hode (kan sløyfes)8 stk
sukkererter2 stk
nepe2 stk
vårløkSlik gjør du det:
Del store uerfilet i to. Rens og del løk i tynne båter og surr myk i litt olje eller smør. Tilsett hvitvin eller eplemost. Rens og skjær resten av grønnsakene i tynne staver og kok knapt møre i kasserollen med løk og vin (begynn med å legge i gulrøtter de har lengst koketid). Legg i fiskestykkene og la dem trekke sammen med grønnsakene i 2-3 min. Ønsker du en fyldigere saus enn bare kokekraften, hell kraften over i en annen kasserolle og kok den inn sammen med fløte til en fyldig saus, kan ev jevnes med maisennamel rørt ut i litt kaldt vann. Smak til med salt, pepper og ev litt sitronsaft og sukker. Hell sausen over fisk og grønnsaker og server med kokte poteter. Tips: Alle typer fisk kan brukes til denne retten.