Varm pastasalat med sitronbakt laks
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
PastaIngredienser
4 porsjoner
500 g
skinn- og benfri laks0.5 stk
sitronsaft1 bt
brokkoli200 g
sukkererter8 stk
reddikDressing
1 ss
olivenolje1 stk
sitron, revet skallSlik gjør du det:
Varm stekeovnen til 200 grader. Skjær laksefileten i porsjonsskiver og legg i en ildfast form, gni laksen inn med sitronskall, sitronsaft, salt og pepper. La laksen stå i 10-15 min før den stekes midt i stekeovnen i ca 10 min. I mens kok pasta i rikelig med vann tilsatt buljongterning, når det gjenstår 3-4 min av koketiden tilsett brokkoli i buketter kok opp og la trekke i ca 1 1/2 min. Tilsett så rensede sukkererter og kok i 1 1/2 -2 min til grønnsaker er knapt møre og pasta er kokt. Hell av kokevannet. Lag en dressing av lettrømme eller kesam, olivenolje, salt, pepper, saft og sitronskall, sukker, og rikelig med finhakkede urter. Server laksen på en seng av pasta, legg over reddiker i båter og "ringle" over dresVarm stekeovnene til 200 grader. Skjær laksefileten i porsjonsskiver og legg i en ildfast form, gni laksen inn med sitronskall, sitronsaft, salt og pepper. La laksen stå i 10-15 min før den stekes midt i stekeovnen i ca 10 min. I mens kok pasta i rikelig med vann tilsatt buljongterning, når det gjenstår 3-4 min av koketiden tilsett brokkoli i buketter kok opp og la trekke i ca 1 1/2 min. Tilsett så rensede sukkererter og kok i 1 1/2 -2 min til grønnsaker er knapt møre og pasta er kokt. Hell av kokevannet. Lag en dressing av lettrømme eller kesam, olivenolje, salt, pepper, saft og sitronskall, sukker, og rikelig med finhakkede urter. Server laksen på en seng av pasta, legg over reddiker i båter og "ringle" over dressingen. singen.