Viltpaté
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
TilbehørIngredienser
800 g
reinsdyr- eller elgskav400 g
medisterdeig1 stk
finhakket løk3 ss
rømme1 fedd
finhakkethvitløk5 stk
knusteinebær1 ts
timian, tørket2 stk
egg2 ss
potetmel0.5 dl
rødvineller melk3 ts
saltSlik gjør du det:
Ha alle ingrediensene i en foodprocessor og kjør sammen til en godt blandet farse. Spe ev med litt mer rødvin eller melk. Hell røren i en godt smurt form på ca 1 1/2 l. Legg baconskiver på toppen. Stek pateen i vannbad i varm stekeovn 175 ºC på nederste rille i ca 1t 15 min. Bruk et steketermometer, det skal vise 76 ºC når pateen er ferdig stekt. Server pateen lun eller kald for eksempel med stekt sopp, rømme eller skogsbæreyoghurt smakt til med rørte tyttebær.