Woket sitrongresskylling fra Vietnam
Oppskrift av: Paul Løwe
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
kyllingfilet4 fedd
finhakket hvitløk4 ss
fiskesaus4 ss
peanøttolje1 ss
sukker4 stk
hakket vårløk2 stk
rød chili, finhakket50 g
peanøtter2 dl
bønnespirer20 bl
thaibasilikum0.5 stk
slangeagurk, i skiverSlik gjør du det:
Skjær kyllingen i små terninger, 2 x 2 cm. Bland kylling, hvitløk, sitrongress, fiskesaus, peanøttolje og sukker i en bolle. La blandingen stå i 20 minutter. La kyllingterningene surre sammen med marinaden i en wok i ca. 3-4 minutter. Tilsett vårløk, chili og peanøtter mot slutten av steketiden. Anrett kyllingterningene på et fat med bønnespirer, basilikum og agurk. Serveres med jasminris.