Ålato - kalv med majones smakt til med røkt ål

Ålato - kalv med majones smakt til med røkt ål

Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Kalvestek Varm stekeovnen til 160 ºC. Renskjær kjøttet for hinner. Varm opp en panne med solsikkeolje og brun kjøttet sammen med hvitløkfeddene, dryss over salt. Når kjøttet har fått en gyllen farge, tilsett smøret, trekk pannen tilside og la kjøttet trekke i smøret et par minutter. Stikk et steketermometer mot kjernen av kjøttet, sett pannen med kjøttet i varm stekeovn og etterstek til termometeret viser 50 ºC. Avkjøl og sett kjøttet i kjøleskap minst 2 timer. Majones smakt til med ål Grovhakk ål og finhakk ansjos og bland sammen med majones og creme fraiche. Mos det lett sammen med en skje. Tilsett kapres, persille og estragon og bland godt. Tilsett sitronsaft og edikk og bland til røren blir fin og tykk. Smak ev til med litt olivenolje. Skjær kalvesteken i tynne skiver, 2-3 mm, og fordel på tallerkener. Fordel majonesen rundt. Anrett med salat laget på ristede pinjekjerner, ruccolasalat, litt friske blandede urter, olivenolje, salt og revet parmesan.

Kanskje disse også frister?