Bakt ishavsrøye med sennepslokk
Ishavsrøye - en god idé.
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
ishavsrøye, filet5 ss
sennep, grov1 ss
kremfløte1 stk
egg1 bt
basilikum, finhakket2 fedd
hvitløkMandel-blomkålkrem
0.5 dl
melk1 dl
fløte2 stk
poteterTournerte agurker
1 stk
agurk, skåret i staver2 ss
smørKjøttsjy
1 stk
finhakketsjalottløk2 ss
olivenolje4 dl
oksekraft4 dl
kyllingkraft3 ss
smør, usaltetSlik gjør du det:
Fres presset hvitløk i olivenolje, tilsett fløte og sennep og kok dette opp. Trekk kasserollen til side, og rør inn egget. Rør inn basilikum når massen er litt avkjølt. Smør blandingen på ishavsrøyefiletene og bak dem i ovnen på 200 grader i ca 3 minutter, avhengig av tykkelsen på filetene. Server med mandel-blomkålkrem, tournerte agurker og en kjøttsjy. Mandel-blomkålkrem : Kok blomkål, melk og fløte sammen til blomkålbukettene er møre. Tilsett moste poteter, og rør dette sammen til en glatt masse. Smak til med salt og pepper. Tournerte agurker: Agurkstavene freses lett i godt smør og noen dråper vann. Smak til med salt og nykvernet hvit pepper. Kjøttsjy: Fres løken i olivenolje til den blir blank, og tilsett god oksekraft og kyllingkraft. Kok inn til det halve. Dersom sausen må jevnes, bruk maisennamel. Sausen skal ikke være for tykk. Pisk inn usaltet smør og smak til med salt og pepper.