Betasuppe med salt svineknoke
Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
2 dl
byggryn1.5 l
vann eller kraft0.25 stk
hodekål3 skiver
kålrot3 skiver
sellerirot3 stk
gulrot8 stk
poteter1 stk
purreSlik gjør du det:
Legg byggrynene i bløt natten over. Ha vann og knoke i en kasserolle og kok opp. Tilsett frisk timian og persillestilker/grønt fra selleri (bundet sammen med litt bomullstråd). La knoken trekke til den er mør, i underkant av 1 time. Ha i byggryn når det gjenstår 15-20 min av trekketiden. Ta opp knoken og tilsett finsnittet grønnsaker i kraften med byggrynene. Kok opp og la suppen trekke til grønnsaker og poteter er møre. Smak til med salt og pepper. Ta opp timian og persillestilker og dryss over rikelig med finhakket persille før servering. Server med flatbrød. Tips: Grov smakfull kjøttpølse kan få trekke med suppen i de siste 10-12 min.