Betasuppe
Oppskrift av: Wenche Andersen
240 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
0.25 dl
bygg gryn (kan sløyfes)1 l
kraft2 skiver
kålrot2 skiver
sellerirot2 stk
gulrot4 stk
poteter1 stk
hodekål båt0.5 stk
purre2 stk
timiankvistSlik gjør du det:
Legg byggrynene i bløt natten over. Legg salt kjøtt i vann, kok opp og la trekke i 2 1/2 - 3 timer, dette kan gjøres i god tid i forveien. La kjøttet avkjøles litt i kraften før det tas opp. Kok opp kraft og ha i byggryn, timian og persillestilker og la trekke i 30 - 40 min. Skjær grønnsakene og potetene i små terninger og ha over i suppekjelen og la trekke til grønnsaker og poteter er møre ca 20 min. Tilsett salt kjøtt og ev pølser i terninger. Smak til med salt og pepper og dryss med finhakket persille før servering. Server med flatbrød.