Bulgursalat med grillet fennikel
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
3 dl
bulgur3 dl
grønnsaksbuljong0.5 stk
slangeagurk, i skiver1 stk
rødløkDressing:
2 dl
hakket persille1 stk
sitron, saften av den2 ss
olivenolje<br>
2 stk
fennikelSlik gjør du det:
Les kokeanvisning på bulgurpakken. Kok opp buljong og bulgur. Trekk kasserollen vekk fra platen og la stå og trekke ca 20 min. Skrell og finhakk agurk og løk. Skal salaten stå en stund før servering, dryss litt salt på agurken og la den renne litt av seg før den brukes. Ha de hermetiske kikertene i dørslag/sil og skyll godt av dem. Bland sammen hakket persille, sitronsaft, olivenolje og smak til med salt, pepper og sukker. Hell over kokt bulgur og grønnsaker. Vend lett sammen. Varm stekeovnen til 250 ºC. Del fennikel i fire (båter), legg i en ildfast form og pensle med olje. Stek på øverste rille i ca 15 min. Server grillet fennikel med bulgursalat.