Cæsarsalat med kylling og parmesan
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
2 stk
kyllingbryst100 g
baconskiver2 ss
olivenolje0.25 ts
salt1 stk
rødløkBrødkrutonger:
4 skiver
form brød1 ss
olivenolje1 ss
smør1 fedd
hvitløkDressing:
2 stk
eggeplomme2 ts
dijonsennep2 fedd
hvitløk4 stk
ansjosfilet2 dl
olje, nøytralTil servering:
Slik gjør du det:
Velg tykkbladede salater med god smak, som passer til den kraftige dressingen. For eksempel romanosalat og bladspinat eller ruccola. Stek eller grill kyllingbrystene og del i strimler. Skjær bacon i terninger og sprøstek. La baconet renne av seg på litt kjøkkenpapir. Skjær formbrød i terninger og stek gyllenbrune i smør og olje tilsett finhakket hvitløk. Ha eggeplommene til dressingen i en hurtigmikser sammen med sennep, hvitløk og ansjos. Kjør sammen og tilsett olje i en tynn stråle. Smak til med salt og grovmalt pepper. Skyll og rist godt av salaten. Riv bladene i mindre biter. Rens og skjær løk i tynne skiver. Anrett salat, rødløk, kylling i strimler og sprøstekt bacon på et fat. Drypp over dressingen og legg over brødkrutonger og rikelig med høvlet/revet parmesan. Server med brød.