Den rike onkelen fra Amerika-pizza
Oppskrift av: Trond Moi
30 minutter
PizzaIngredienser
4 porsjoner
Bunn:
500 g
mel1 pk
tørrgjær1 ss
salt3 dl
vann, lunkent2 ss
olivenoljePizzasaus:
1 bokser
hakkede tomat er1 gl
tomatpuré1 ts
oregano, tørket<br>
200 g
gulost2 fedd
hvitløk1 stk
liten rødløk4 stk
champignon6 skiver
fersk mozzarella ost4 skiver
parmaskinke100 g
spinat100 g
ruccola0.5 bt
vårløk2 stk
klasetomatSlik gjør du det:
Smør et tynt lag med pizzasaus på en forstekt bunn. Dekk pizzaen med Norvegia ost i skiver, ha på salt, nykvernet pepper og tørket oregano. Finsnitt rødløk og hakk hvitløken. Kutt soppen i skiver. Dryss dette utover bunnen. Legg parmaskinke og mozzarella-skivene på toppen. Krydre med salt og pepper. Stekes til mozzarellaosten begynner å smelte. Spinat og ruccola vaskes og tomat, vårløk og basilikum finhakkes. Alt dette drysses på toppen av pizzaen i det den kommer ut av ovnen. Sprinkle med olivenolje og balsamicoeddik. Strø over revet parmesan til slutt. Bunn: Bland sammen mel, salt og gjær. Tilsett vann og olje og elt det godt sammen til du får en smidig og fin deig. Blir deigen for tørr, tilsett mer vann, blir den for bløt, tilsett mer mel. Kjevle deigen til 2-3 mm tykkelse uten å heve deigen. Legg bunnen på en stekeplate og prikk den godt over det hele med gaffel. Forstek bunnen til den får lysebrune prikker på toppen. På 220 ºC i ca 4 min i vanlig stekeovn, 2-3 min i pizzaovn. Ferdigstekte bunner kan fryses. Pizzasaus: Bland tomatpure, vann og hakkede tomater med litt salt, pepper og oregano. Spe med oljen og smak til med salt og pepper. Ha på et godt lag med saus på toppen av bunnen.