Frukt- og nøttebrød
Et tungt og kompakt brød med mye smak av frukt og nøtter. Deilig som tilbehør til osteanretning.
Christopher Sjuve
180 minutter
BakverkIngredienser
50 g
gjær5 dl
vann, lunkent2 ts
salt3 dl
mager kesam100 g
hasselnøtter1 dl
rosiner5 dl
rugmel5 dl
rug, fin sammalt5 dl
(ca.) hvetemelSlik gjør du det:
(Gir 2 små brød) Smuldre gjæren i en bakebolle og hell over vannet. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, kesam, hakkede nøtter, frukt og det meste av melet. Arbeid deigen godt, gjerne i husholdningsmaskin, til den kjennes smidig og glatt og ikke klisser. La deigen heve på lunt sted under plast i ca. 50 min. Ha deigen på bakebordet og del den i to. Form til to runde brød. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate og la dem stå under plast på lunt sted ca. 30 min. Stekes først ved 250 °C i 10 min før du fortsetter stekingen ytterligere ved 175 °C i ca. 30 min eller til brødene er gjennomstekt. Avkjøles på rist.