Grillet tunfisk
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
720 g
tunfiskfiletRødvinssaus:
0.5 stk
løk1 stk
gulrot0.25 stk
purre3 dl
rødvin1 dl
rødvinseddik0.5 l
oksekraftStekte poteter:
1 kg
poteterSlik gjør du det:
Skjær tunfisken i ønskete stykker og krydre godt med salt og pepper. Vend tunfisken i solsikkeolje og grill den nesten ferdig på en panne. Ta den av og legg en skive chevre uten skorpe på sammen med frisk basilikum og hakket oliven. Sett fisken i ovnen til chevren begynner å smelte, da er fisken ferdig. Rødvinssaus: Rens grønnsakene og skjær dem i passe stykker. Fres dem i en kjele og hell på rødvinseddik. Kok eddiken inn og hell på rødvinen. Kok rødvinen inn til det halve og hell på oksekraft. La sausen koke til smaken er god, sil den, jevn den litt med maisenna og smak til med grapesaft, salt og pepper. Blank med usaltet smør og ha i frisk klippet gressløk. Stekte poteter: Vask og skrubb potetene med en svamp eller børste. Skjær dem i båter og vask dem for stivelse. Varm en panne med olje og ha i potetene så det kun er litt luft imellom. Stek til de er godt gylne på alle sider og ha på hakket timian og hvitløk. Krydre godt med salt og pepper, legg dem i en langpanne og stek ferdig i ovnen. Retten kan serveres med årstidens friske grønsaker som man ønsker.