Grillspyd med marinert lammekjøtt servert med bulgursalat
Oppskrift av: Wenche Andersen
240 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Marinade:
2 fedd
hvitløk0.75 dl
rødvin2.5 dl
olivenoljeBulgursalat:
1 dl
grovhakket persille2 fedd
hakket hvitløk1.5 dl
olivenolje1 stk
sitron, saften av denSlik gjør du det:
Del kjøttet opp i terninger og legg i en pose eller skål. Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell over kjøttet. La kjøttet marinere minst 4 timer i kjøleskap. La kjøttet stå i værelsestemperatur ca 1 time før det stekes/grilles. Træ kjøtt på grillpinner og grill/stek i ca 10 min. Snu et par ganger under grillingen. Dryss på salt etter at kjøttet er stekt. La kjøttet hvile 5-6 min før servering. Bulgur legges i bløt i varmt vann ca 30 min, til vannet er sugd opp og hveten myk. Sil vekk overflødig vann tilsett resten av ingrediensene og la salaten trekke ca 30 min før servering.