Grønnsaksuppe med linser smakt til med grønn urtesaus
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
100 g
linser4 stk
poteter2 stk
gulrot1 stk
purre2 stk
selleristang2 stk
tomatGrønn urtesaus
20 bl
basilikum, frisk3 fedd
hvitløk1.5 dl
olivenolje50 g
parmesan, nyrevetSlik gjør du det:
Begynn med å lage urtesausen. Rist/stek pinjekjerner i en stekepanne uten fett til de er gylne. Legg basilikumbladene, pinjekjerner og hvitløk i en hurtigmikser og kjør til en grov blanding. Spe med olje i en tynn stråle. Tilsett revet ost helt til slutt. Smak til med salt. La sausen stå og trekke smak mens suppen lages. Skyll linsene under rennende kaldt vann. Legg i gryte tilsett kraft og kok opp. Vask og rens grønnsaker og poteter og skjær dem i små terninger. La linsene småkoke i ca 20 min før grønnsakene tilsettes. Kok til grønnsakene er møre. Del tomatene i to, ta ut innmaten og del tomatkjøttet opp i terninger og ha i suppen. Rør et par spiseskjeer grønn urtesaus inn i suppen rett før servering. Smak ev til med salt og grovmalt pepper. Dryss over revet parmesan og server med brød. Resten av urtesausen servers til brødet ved siden av suppen.