Grønnsaksuppe med linser smakt til med grønn urtesaus

Grønnsaksuppe med linser smakt til med grønn urtesaus

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Suppe

Slik gjør du det:

Begynn med å lage urtesausen. Rist/stek pinjekjerner i en stekepanne uten fett til de er gylne. Legg basilikumbladene, pinjekjerner og hvitløk i en hurtigmikser og kjør til en grov blanding. Spe med olje i en tynn stråle. Tilsett revet ost helt til slutt. Smak til med salt. La sausen stå og trekke smak mens suppen lages. Skyll linsene under rennende kaldt vann. Legg i gryte tilsett kraft og kok opp. Vask og rens grønnsaker og poteter og skjær dem i små terninger. La linsene småkoke i ca 20 min før grønnsakene tilsettes. Kok til grønnsakene er møre. Del tomatene i to, ta ut innmaten og del tomatkjøttet opp i terninger og ha i suppen. Rør et par spiseskjeer grønn urtesaus inn i suppen rett før servering. Smak ev til med salt og grovmalt pepper. Dryss over revet parmesan og server med brød. Resten av urtesausen servers til brødet ved siden av suppen.

Kanskje disse også frister?