Grønnsaksuppe med penne og pesto
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
4 stk
poteter2 stk
gulrot1 stk
purre2 stk
selleristang1 l
vann2 stk
grønnsakbuljongterning100 g
penne/pastarør2 stk
tomatPesto:
30 stk
store basilikum blader2 fedd
hvitløk1.5 dl
olivenolje50 g
parmesan, nyrevetSlik gjør du det:
Begynn med å lage pesto. Rist/stek pinjekjerner i en stekepanne uten fett til de er gylne. Legg basilikumbladene, pinjekjerner og hvitløk i en hurtigmikser og kjør til en grov blanding. Spe med olje i en tynn stråle. Tilsett revet ost helt til slutt. Smak til med salt. Vask og rens grønnsaker og poteter og skjær dem i små terninger. Legg grønnsakene i kokende grønnsaksbuljong og kok i 10 min. Tilsett pasta og kok videre til pasta og grønnsaker er ferdig kokt. Del tomatene i to, ta ut innmaten og del tomatkjøttet opp i terninger og ha i suppen. Rør et par spiseskjeer pesto inn i suppen rett før servering. Smak ev til med salt og grovmalt pepper. Dryss over revet parmesan og server med godt brød. Resten av pestoen serveres ved siden av.