Lammekebab med bulgur
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Begynn med bulgur. Kok opp vann. Hell vannet over bulgur og la den stå og trekke i ca 30 min. Hell av overflødig vann. Skjær grønnsakene i terninger. Bland sammen ingrediensene til dressingen og tilsett finhakket mynte og persille. Bland bulgur og grønnsaker med dressingen og la salaten stå og trekke en times tid før servering. Kebab:Finhakk løk og hvitløk og bland sammen med malt lammekjøtt, salt og krydder. Form til avlange kaker og tre på spidd vekselvis med sopp eller små løk. Pensle med olje eller hvitløk marinade/ grillolje og stek i grill panne eller i stekeovn ved 200 °C i ca 30 min (steketid er avhengig av tykkelsen på kebaben). Tips: Bulgur er forkokte hvetekorn og fåes kjøpt i enkelte større dagligvarebutikker, innvandrer butikker og enkelte helsekost butikker. CousCous kan brukes i stedet for bulgur og fåes i de samme butikker.