Lammekebab med bulgursalat

Lammekebab med bulgursalat

Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Bulgur: Kok opp vann. Hell vannet over bulguren og la den stå og trekke i ca 30 min. Hell av overflødig vann. Skjær grønnsakene i terninger. Bland sammen ingrediensene til dressingen og tilsett finhakket mynte og persille. Bland bulgur og grønnsaker med dressingen, og la salaten stå og trekke en times tid før servering. Kebab: Finhakk løk og hvitløk og bland sammen med kvernet lammekjøtt, salt, krydder, olje , egg og persille. Form til avlange kaker og træ på spidd vekselvis. Pensle med olje eller grillolje og stek i grill panne eller i stekeovn ved 200 °C i ca 30 min (steketid er avhengig av tykkelsen på kebaben). Tips: Bulgur er forkokte hvetekorn og fåes kjøpt i enkelte større dagligvarebutikker, innvandrerbutikker og enkelte helsekostbutikker. Couscous kan brukes i stedet for bulgur og fåes i de samme butikkene.

Kanskje disse også frister?