Lammekebab med bulgursalat
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Kebab:
500 g
lammekjøtt, kvernet1 stk
løk2 fedd
hvitløk0.75 ts
salt1 ts
garam masala2 ss
olivenolje1 stk
eggBulgur:
300 g
bulgur3 dl
vann0.5 stk
slangeagurk, i skiver1 stk
rødløk2 stk
vårløkDressing:
6 ss
olivenolje2.5 ss
vineddik eller sitronsaft1 fedd
hvitløk1 ts
sukker0.5 ts
salt0.2 ts
pepper2 ss
finhakket friskmynteSlik gjør du det:
Bulgur: Kok opp vann. Hell vannet over bulguren og la den stå og trekke i ca 30 min. Hell av overflødig vann. Skjær grønnsakene i terninger. Bland sammen ingrediensene til dressingen og tilsett finhakket mynte og persille. Bland bulgur og grønnsaker med dressingen, og la salaten stå og trekke en times tid før servering. Kebab: Finhakk løk og hvitløk og bland sammen med kvernet lammekjøtt, salt, krydder, olje , egg og persille. Form til avlange kaker og træ på spidd vekselvis. Pensle med olje eller grillolje og stek i grill panne eller i stekeovn ved 200 °C i ca 30 min (steketid er avhengig av tykkelsen på kebaben). Tips: Bulgur er forkokte hvetekorn og fåes kjøpt i enkelte større dagligvarebutikker, innvandrerbutikker og enkelte helsekostbutikker. Couscous kan brukes i stedet for bulgur og fåes i de samme butikkene.