Jambalaya
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
6 porsjoner
800 g
kylling12 stk
scampi, rå2 ss
olje1 stk
løk2 fedd
hvitløk0.5 g
safran (kan sløyfes)1 stk
paprika2 stk
stangselleri12 stk
sukkererter1 stk
chili pepper3 stk
tomat100 g
chorizopølse50 g
spansk spekeskinke2 stk
vårløk1 ts
salt3 ss
chilisaus, søtSlik gjør du det:
Skyll, tørk og del kyllingen i biter, (bena o avskjæret er fine å koke kraft på). Varm olje i en vid gryte eller stekepanne med høye kanter og stek rå scampi til de skifter farge, 30-40 sek, ta dem opp. (Reker tilsettes mot slutten av trekketiden). Stek kyllingbitene, tilsett finhakket løk og hvitløk og surr til løken er blank. Ha i risen og kraften og la småkoke/trekke i 10-15 min. Rens og del grønnsakene i biter, chili finhakkes og tilsett i gryten, og la trekke til risen er mør (les på pakken). Flå tomatene ved å dyppe dem i kokende vann, slik at skinnet er lett å trekke av. Del tomatene i to, fjern kjernene og del i båter og tilsett i gryten sammen med grønnsaken. Mot slutten av trekketiden tilsett stekt chorizo, spekeskinke i strimler, stekt scampi ev rensede reker og finstrimlet vårløk. Smak til med frisk basilikum, salt, pepper, limesaft og chilisaus. Server med brød og ev hvitløksmør eller hvitløkmajones (aioli).