Kalv med tunfisksaus - Vitello tonnato
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
600 g
kalv efilet/kalvestek0.5 l
hvitvin, tørr1 fedd
hvitløk1 stk
gulrot1 stk
stangselleri1 stk
løk1 stk
laurbærblad2 stk
nellikspikerTunfisksaus
1 bokser
tunfisk i olje2 stk
eggeplomme3 ss
kapers0.5 stk
sitron, saften av den2 ss
hvitvinseddik2 dl
olivenoljeTil anretning
Slik gjør du det:
Legg klavesteken eller kalvefileten i en liten kasserolle (med belegg som tåler hvitvin). Tilsett hvitvin, grønnsaker i biter, laurbærblad og nellik. Sett i kaldt natten over. Snu kjøttet et par ganger. Ta ut kasserollen, tilsett vann, nok til at kjøttet akkurat dekkes. Dryss på litt salt. Kok opp og la kjøttet trekke ved ca 80 ºC uten lokk i ca 1 time for stek, ca 30 min for filet. Avkjøl kjøttet i kraften. TunfiskmajonesLa olje renne godt av tunfisken, skyll og tørk av sardellfiletene/ ansjosene og finhakk eller kjør i en hurtigmikser sammen med eggeplommer, kapers, sitronsaft, hvitvinseddik og kraft fra steken. Spe med olivenolje, litt om gangen, spe til en glatt kremaktig saus. Tilsett ev litt mer av kraft fra steken. Smak til med salt og pepper. Bruker du fredig majones: La oljen renne godt av tunfisken. Finhakk tunfisk, sardeller/ ansjos og kapers eller kjør glatt i en hurtigmikser. Vend dette inn i majonesen. Smak til med kraft fra kalvesteken, sitronsaft litt olivenolje og salt og pepper. Anretning: Skjær kalvekjøttet i tynne skiver og legg takstenvis på en tallerken. Fordel tunfisksausen over og dryss over kapers. Pynt med sitronskiver. Server godt avkjølt med rikelig med godt brød til.