Kebab med couscous og tzatsiki
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
egg2 ss
maltbrød1.5 dl
vann2 ss
finhakket løk1.5 ts
saltCouscoussalat:
300 g
couscous3 ss
hakketmynte3 ss
hakketpersille2 fedd
finhakkethvitløkDressing:
1.5 dl
olivenolje2 stk
sitron, saften av den2 ts
sukkerTzatsiki:
2.5 dl
yoghurt naturell1 stk
slangeagurk, i skiver4 fedd
hvitløk3 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Bland alt godt sammen. Form til avlange boller og tre på et grillspyd/trepinne (la trepinnen ligge i vann 15-20 min først). Grill eller stek i olje på middels varm panne. Server med couscoussalat og tzatsiki. Couscoussalat: Tilbered couscous etter anvisning på pakken. Finhakk urter og hvitløk. Bland sammen ingrediensene til dressingen og bland inn i couscous sammen med hakkede urter og hvitløk. Salaten kan gjerne stå og trekke smak 20-30 min før servering. Tzatsiki: Yoghurten vil få en tykkere konsistens hvis den «henges» opp i et kaffefilter i 15-20 min. Riv agurken opp på et råkostjern. Press ut litt av vannet. Finhakk hvitløk og bland inn i yoghurten sammen med slangeagurk og olivenolje. Smak til med salt, pepper, litt sukker og rikelig med finhakket mynte. Tips: Det kan blandes Snøfrisk naturell i yoghurten.