Klippfiskkaker med stuede grønnsaker
Oppskrift av: Aase Strømstad
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
400 g
renset, koktklippfisk400 g
potet, kokt2 stk
sjalottløk2 ss
smør, smeltet1 stk
egg2 ss
strøkavringStuede grønnsaker:
2 dl
finstrimletkål3 stk
gulrot2 dl
vann2 dl
matfløte1 dl
maisennajevner, lys1 ss
hakketpersilleSlik gjør du det:
Mal fisk, poteter og løk og rør inn de øvrige ingrediensene. Smak til med pepper, eventuelt også en anelse salt. Form flate kaker som stekes gylne og gjennomvarme i smør, ca. 2 minutter på hver side. Skjær gulrøttene i tynne skiver eller staver og kok dem i vannet sammen med kålen. Hell på fløte, kok opp og rør inn maisennajevner. La stuingen koke i 2 minutter og smak den til med salt og pepper. Rør inn persille. Server klippfiskkakene med stuingen og kokte poteter.