Kremet pastasalat med kylling og fetaost
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
PastaIngredienser
4 porsjoner
200 g
pasta, f.eks. penne1.5 dl
kesam1 dl
matfløte200 g
kylling uten ben100 g
bacon i skiver2 stk
vårløk1 stk
paprika, rød100 g
fetaost (evt. annen ost)0.5 ts
saltPesto:
2 fedd
hvitløk50 g
pinjekjerner1 potte
basilikum1 dl
olivenolje100 g
parmesanSlik gjør du det:
Kok pasta etter anvisning på pakken. Skyll i kaldt vann og la renne godt av. Bland sammen kesam og fløte. Del opp grillet kylling i biter. Stek bacon og del i biter. Legg det på kjøkkenpapir slik at fettet renner godt av. Skjær vårløk, paprika og ost i terninger. Lag pesto: Rens hvitløk, rist pinjekernene i en tørr stekepanne (de skal ikke bli brune) og ha alt over i en hurtigmikser sammen med basilikum og parmesan. Kjør sammen og spe med olivenolje. Smak til med salt. Vend kesam og fløteblandingen inn i godt avrent pasta sammen med pesto. Tilsett de andre ingrediensene og vend lett sammen. Server med frisk grønn salat og godt brød.