
Krydderstekt ørret, pepperrotrømme, agurksalat og dillpoteter
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 kg
skinn- og benfri filet avørret2 ts
karve1 ts
anis2 stk
einebær1 ts
fennikelfrø0.5 ts
tørketchilieller 2x så mye frisk chili1 ts
finrevetsitronskallRømme med pepperrot
2 dl
rømme1 ts
revet friskpepperroteller 2x så mye fra tube2 ss
sitronsaftAgurksalat
1 stk
slangeagurk, i skiver0.75 ts
salt1 ss
olje0.5 ts
pepper, sort og nykvernet2 ts
sukker, ev. sennepSlik gjør du det:
Begynn med å lage rømme med pepperrot. Rør sammen alle ingrediensene. Smak til med sukker, salt og pepper. Pepperrot avgir mer smak jo lenger den får stå og trekke. Skrubb og kok poteter i saltet vann tilsatt dill. Damp godt før servering og vend ev inn finhakket dill og smør rett før servering. Dryss salt på ørret fileten. Legg ørretfileten på et stekebrett, dekket med bakepapir. Knus alle krydderene og dryss over den ene siden av fisken. Drypp over olje og sitronsaft. Stek i varm stekeovn 175 ?C i 15-20 min. Fisken skal så vidt være gjennomstekt. Ikke la den stå så lenge at den blir tørr! Agurksalat Skyll agurken. Høvle agurken i tynne skiver med hjelp av en ostehøvel. Dryss på salt og la agurkskivene stå med saltet i 10-15 min. Hell av vannet som har dannet seg. Bland sammen olje, eddik og pepper og smak til med sukker eventuelt sennep. Hell laken over agurkskivene og vend lett om med hjelp av to gafler. La salaten stå og trekke ca 10 min før servering. Dryss over finhakket kruspersille.