Kveitesuppe
Christopher Sjuve
60 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
1 stk
kveite hode200 g
kveite filet0.5 stk
sellerirot2 stk
persillerot2 stk
gulrot1 stk
purre1.5 l
vann1 dl
rømme1 dl
fløte2 ss
gressløk2 ss
persilleSlik gjør du det:
Rens grønnsakene og skjær dem i strimler. Kok kveitehodet opp, skum godt og la det trekke ca 20 minutter. Ta hodet forsiktig opp og plukk løs fiskekjøttet. Skjær kveitefileten i biter og la disse trekke i fiskekrafta, ta dem opp. Sil krafta. Kok grønnsakene såvidt møre i fiskekrafta, ta dem så opp. Visp inn fløte og rømme i krafta og smak godt til. Legg fisk og grønnsaker tilbake i suppen. dryss over gressløk eller persiller og server.