Kyllinglår med sopprisotto
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
RisrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
kyllinglår4 stk
frisk rosmarinkvistRisotto
2 stk
sjalottløk1 dl
hvitvin3 dl
hønsebuljong2 ss
smør4 ss
parmesan, nyrevet300 g
sopp4 stk
vårløkSlik gjør du det:
Gni kyllinglårene inn med salt og pepper. Legg en kvist rosmarin under skinnet. Brun lårene i olje/smør på hver side. Legg over i et ildfast fat dryss over revet parmesan og etterstek i varm stekeovn 160 ºC i 15-20 min. La lårene hvile10-15 min før servering. Risotto: Finhakk sjalottløk og fres i olje sammen med risen, til alt er blankt. Hell på hvitvin og kok inn. Øs over hønsebuljong litt etter litt. Kraften skal koke helt inn mellom hver gang, du tilsetter ny kraft. Rør jevnlig under hele kokeprosessen. Det vil ta ca. 20 min før risen er ferdig kokt og all kraften er tilsatt. Rør inn smør og revet parmesan og smak til med salt og pepper. Rens og stek sopp og hakket vårløk i smør. Stek til soppen er gyllen og all soppvæske er kokt inn. Smak til med salt, pepper og timian. Server kyllinglårene med risotto, sprøstekt sopp og en grønn salat. Tips: Aborioris er en rundkornet ris som kleber og brukes til risotto.