Lam a la Wenche Grøtte
Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
Marinade
1 bokser
tomatboks75 g
tomatpuré2 ss
olivenolje2 dl
appelsinjuice2 ss
honning, flytende1 bt
persille, finhakket1 fedd
hvitløk1 dl
hakket purre1 ts
saltSlik gjør du det:
Ha alle ingrediensene til marinaden i en hurtighakker /blender eller bruk en stavmikser og kjør sammen til en glatt masse. Legg kjøtt og marinaden lagvis i en ildfast form. Øverste lag skal være marinade. Dekk med lokk eller aluminiumsfolie og sett i kjøleskapet 6-8 timer. Stek i varm stekeovn 225 ºC i 20 min. Snek temperaturen til 125ºC og stek videre i 3-4 timer. Server med kokte poteter eller ris og en grønn salat eller kokte grønnsaker.