Lam Korma
Oppskrift av: Samir Sharma
90 minutter
HovedrettIngredienser
5 porsjoner
1 kg
lammefilet1 kg
løk200 g
tomater100 g
cashewnøtter50 g
melonkjernefrø25 g
garam masala1 dl
fløte1 dl
matolje50 g
ingefær1 ts
hvitløk0.25 ts
kardemomme<br>
<br>
5 dl
basmatiris10 dl
vannSlik gjør du det:
Skrell løken, kok den litt mør, og kjør den i hurtigmikser før den helles i en bolle. Skrell ingefær og hvitløk og kjør i hurtigmikser til tykk pasta. Tomatene kjøres også i hurtigmikser, og helles i bolle. Cashewnøtter og melonkjernefrø legges i varmt vann i 15 min, før vannet helles av og de kjøres i hurtigmikser. Varm oljen i en stekepanne på middels varme. Hell ingefær- og hvitløkspastaen over i pannen og rør godt til den får en gyllenbrun farge. Tilsett tomater og la steke sammen i 15 min. Tilsett løk, og la steke i 15 min til. Tilsett nøttene og kjernefrøene, deretter salt, garam masala og kardemommepulver. Tilsett lammefileten og la den bli godt stekt. Hell på fløte og la alt putre på lavere varme i noen minutter før servering. Pynt med skivede, hardkokte egg. Retten serveres sammen med basmatiris. Vask risen godt. Hell ris og vann i en kjele, og ha i litt smør/olje og salt etter smak. Når vannet koker på full varme, senk temperaturen til laveste varme. La koke i 10-15 min med lokket på hele tiden. Når risen er ferdig røres den om med gaffel.