Lam Korma

Lam Korma

Oppskrift av: Samir Sharma
90 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Skrell løken, kok den litt mør, og kjør den i hurtigmikser før den helles i en bolle. Skrell ingefær og hvitløk og kjør i hurtigmikser til tykk pasta. Tomatene kjøres også i hurtigmikser, og helles i bolle. Cashewnøtter og melonkjernefrø legges i varmt vann i 15 min, før vannet helles av og de kjøres i hurtigmikser. Varm oljen i en stekepanne på middels varme. Hell ingefær- og hvitløkspastaen over i pannen og rør godt til den får en gyllenbrun farge. Tilsett tomater og la steke sammen i 15 min. Tilsett løk, og la steke i 15 min til. Tilsett nøttene og kjernefrøene, deretter salt, garam masala og kardemommepulver. Tilsett lammefileten og la den bli godt stekt. Hell på fløte og la alt putre på lavere varme i noen minutter før servering. Pynt med skivede, hardkokte egg. Retten serveres sammen med basmatiris. Vask risen godt. Hell ris og vann i en kjele, og ha i litt smør/olje og salt etter smak. Når vannet koker på full varme, senk temperaturen til laveste varme. La koke i 10-15 min med lokket på hele tiden. Når risen er ferdig røres den om med gaffel.

Kanskje disse også frister?