Lammeboller på pinne med tzatziki
Oppskrift av: Lise Finckenhagen og Kristin Jacobsen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Lammeboller
500 g
lammekjøttdeig1 stk
egg, lett sammenpisket2 fedd
hvitløk, hakket1 ts
spisskum0.5 ts
mynte, tørket1 ss
hakketbladpersilleTzatziki
2 fedd
hvitløk, finhakket0.5 ts
spisskum1 stk
slangeagurk, i skiver2 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Du trenger trespyd.
Lammeboller: Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Elt det sammen med hendene til en smidig deig som slipper sidene i bollen. Del deigen i passe emner på størrelse med bollen på bildet. Dypp hendene i kaldt vann og rull hvert emne til en ball. Tre dem så på spidd. Pensle kjøttbollene med litt olje og stek dem i en grillpanne eller stekepanne. Tzatziki: Del slangeagurken i to på langs og skrap ut kjernen med en skje. Kutt agurken i små terninger. Bland sammen yoghurt, hvtløk, spisskummen og mynte. Rør inn olivenolje og agurkterninger. Smak til med salt og sett tzatzikien i kjøleskapet til servering. Tips: Bruker du vanlig yogurt naturell, bør den renne av seg i et kaffefilter.