
Lammeburgere med chèvre og ruccola
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
600 g
lammekjøtt, kvernet1 ts
salt2 fedd
hvitløk1 stk
egg4 stk
tykk skivechèvre8 skiver
brødDressing
2 dl
crème fraîche2 fedd
hvitløkTil servering
Slik gjør du det:
Bland kvernet lammekjøtt med salt, pepper, finhakket hvitløk, finhakkede urter og eventuelt egg. Form en burger til hver og stek i panne med olje + smør, 2-3 min på hver side. Legg dem over i ildfast fat og dekk med lokk eller aluminiumsfolie og la dem hvile 5-6 min. Rør sammen crème fraiche, finhakket hvitløk, sitronsaft og eventuelt finhakkede urter. Smak til med salt og sukker og eventuelt litt mer sitronsaft. Skjær osten i tykke skiver og legg på et bakepapirkledt stekebrett og stek i varm stekeovn 250 ºC til osten er smeltet. Drypp olje over brødskivene og stek sammen med osten til brødskivene er sprøe. Høvle agurk med ostehøvel på langs, dypp i dressingen og form til ringer. Server burgerne på sprøstekt brød med ruccola, legg smeltet chevre og eventuelt en brødskive over.
Oppskrift: "Søtt og salt" av Gøril Wiker, Aschehoug forlag.