Lammefrikassé med friske urter
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
lam ekjøtt uten ben2 stk
gulrot1 stk
persillerot2 skiver
sellerirot2 skiver
kålrot1 stk
liten purreSaus:
6 dl
kraft2 ss
smør, mykt3 ss
hvetemel1 dl
fløte (kan sløyfes)1 dl
GrøntSlik gjør du det:
Kok opp vann og legg i kjøttet, kok opp på nytt og skum godt. Tilsett salt og pepper og la kjøttet trekke til det er mørt 40-50 min. Rens og del grønnsakene opp i mindre biter og la dem få trekke med kjøttet de siste 8-10 min. Ta opp kjøtt og grønnsaker og hold varmt. Kok inn kraften til det gjenstår lik mengde som tilsatt kraft. Rør sammen mykt smør og hvetemel og lag små kuler som vispes inn i kraften . Kok opp tilsett fløte og la sausen trekke 8-10 min. Ta litt av sausen over i en hurtigmikser og tilsett urtene. Kjør sammen, og rør urtesausen inn i resten av sausen. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og ev et litt sukker. Tilsett kjøtt og grønnsaker og la alt bli gjennomvarmt. Server med kokte poteter.