Lammeskiver i tomatsaus servert med gremolata og risotto
Oppskrift av: Wenche Andersen
240 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 skiver
lam melår/lammeknoker3 stk
gulrot3 stk
stangselleri2 stk
løk2 fedd
hvitløk3 ss
smør4 ss
olivenolje2 dl
hvitvin1 bt
persille2 dl
kraft/buljong0.5 ts
timian, tørket0.5 ts
oregano2 stk
laurbærbladGremolata
2 stk
sitron2 bt
persille5 fedd
hvitløkRisotto
Slik gjør du det:
Skjær gulrøtter, stilkselleri, løk og hvitløk i små terninger. Stek grønnsakene i smør ved middels varme til de er myke og blanke. Rør hele tiden. Vend lammeskivene i hvetemel og stek i olje ved middels varme. Legg skivene over grønnnsakene i en vid gryte. Hell oljen ut av pannen . Kok ut pannen med hvitvin og kok inn til det halve. Varm stekeovnen til 175 °C. Skåld og flå tomatene. Del dem i to og fjern kjernene. Skjær kjøttet i terninger (eller bruk hermetiske tomater). Finhakk persillen (stilkene medregnet). Hell kraften / buljongen i pannen med vinen. Tilsett tomater i terninger, hakket persille, krydder og smak til med salt. Hell sausen over lammeskivene og grønnsakene. Kok opp. Legg på lokk og sett gryten i stekeovnen og la den stå og "trekke" 2-3 timer. Øs litt av kraften over knokene en gang i mellom. Gremolata: Riv det gule skallet av sitronene fint opp, finhakk persille og hvitløk og bland alt sammen. Server lammeskivene med risotto eller brød og evet en grønn salat og dryss gremolata over retten ved servering. Risotto: Surr ris (aborioris eller rundkornet ris), safran og finhakket løk i olje eller smør. Spe med hvitvin og buljong/kraft i små porsjoner, la det koke inn mellom hver speeing. Rør inn revet parmesan i den ferdigkokte risen (følg fremgangsmåten på rispakken). Tips: I stedet for risotto kan det serveres hjemmelaget potetmos smakt til med hvitløk.