Linguine alla carbonara
Oppskrift av: Michel Roux
45 minutter
PastaIngredienser
4 porsjoner
3 ss
olivenolje200 g
finhakket løk1 fedd
finhakket hvitløk1.5 dl
kremfløte4 stk
eggeplomme60 g
parmesanSlik gjør du det:
Varm et dypt serveringsfat i stekeovnen ved 170 °C i 10 minutter. Varm 1/3 av olivenoljen i en stekepanne med slippbelegg over meget svak varme, tilsett løken, og la den svette forsiktig i 2 minutter. Tilsett hvitløken, rør godt, og hell det over i en bolle. Brun pancetta- eller baconskivene lett i en ren, tørr stekepanne over middels varme. Legg dem over på en fjel, skjær dem i 1 cm brede biter og ha dem oppi til løken. Hold blandingen varm. Bland kremfløte, eggeplommer og persille i en bolle, og krydre lett med salt og pepper. Kok opp en stor kjele med saltet vann og tilsett 1/3 av olivenoljen. Ha pastaen oppi og kok den al dente i 1-2 minutter, eller slik du liker den, og la den renne av. Ta straks serveringsfatet ut av ovnen, tilsett den siste olivenoljen og slå pastaen oppi. Hell fløteblandingen over, bland den raskt inn og tilsett flesket og løken. Dryss med parmesan, bland godt, men ikke altfor omhyggelig, og server retten med det samme.